Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο (12 και 13/09)

Στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2015 
και ώρες 10 π.μ. - 3 μ.μ. 
θα πραγματοποιηθεί 
στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου 
 Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο

με τίτλο: 
"Το Θέατρο στην Εκπαίδευση ως εργαλείο διερεύνησης και δημιουργικότητας"


Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια 10 ώρες και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Περιγραφή εργαστηρίου
Το Θέατρο στην εκπαίδευση

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τους κώδικες και τις τεχνικές του Θεάτρου να διερευνήσουν ένα θέμα,  να αναρωτηθούν πάνω στην έννοια μιας λέξης, να υποδυθούν ρόλους, να αντιμετωπίσουν διλλήματα, να δράσουν, να αναστοχαστούν τις πράξεις του. Έτσι θα προσεγγίσουν μια διερευνητική-βιωματική μέθοδο διδασκαλίας που θα είναι σε θέση να την εφαρμόσουν στο πλαίσιο της τάξης. 

  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής  και Αρχείο Power Point στο οποίο θα γίνονται κατανοητά τα στάδια υλοποίησης του εργαστηρίου. 
 
Εμψυχώτρια του Εργαστηρίου:
·       Ελισάβετ Σταυρίδου
Ηθοποιός - Θεατρολόγος

 
Ελισάβετ Σταυρίδου

Η Ελισάβετ Σταυρίδου είναι ηθοποιός και θεατρολόγος. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Παράγκα» Θεσσαλονίκης καθώς και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός, σε  παραστάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει στην Αθήνα το μονόλογο, «Στην τάξη της κυρίας Μαργαρίτας» με την ομάδα ΠρόΤαση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση. Διδάσκει Θέατρο και τεχνικές Θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες από το 1993 και έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ως Εκπαιδευτικός Θεάτρου.  Έχει βραβευτεί για καινοτόμο ιδέα από το Υπουργείο Παιδείας, όσο αφορά το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εφαρμογή εκπαιδευτικών σχολικών δράσεων στο πλαίσιο της δράσης Teachers4Europe. Έχει υλοποιήσει εισηγήσεις και Θεατρικά Εργαστήρια σε Διεθνή Συνέδρια και ελληνικά Forum με γενικό τίτλο το Θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφώσεις για ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς και είναι θιασώτης της δια βίου μάθησης.
 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 30€

 Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής:
Καθημερινά στο Γραφείο του Κέντρου  7-9 μ.μ.

fb: Καραγγελή Κυριακή – Μαρία
Τηλ: 6936169878
6989432916 (what's up)
e-mail: mkara1983@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου