Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τα οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά



1. Η απόκτηση αυτοπειθαρχίας.  Μια από τις κεντρικές αρχές όλων των συστημάτων πολεμικών τεχνών είναι μια απόλυτη εστίαση στην αυτοπειθαρχία. Τα σημερινά παιδιά είναι τόσο εξοικειωμένα με τη λήψη της στιγμιαίας ικανοποίησης ώστε η εκμάθηση της αυτοσυγκράτησης και της πειθαρχίας δεν είναι πάντα  εύκολο να επιτευχθεί. Εντούτοις στα παιδιά με ένα υπόβαθρο πολεμικών τεχνών, υπενθυμίζεται συνεχώς για το πώς η ουσιαστική είναι η αυτοπειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση.

2. Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το παιδί  θα έρθει σε επαφή με  άλλα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα, θα γίνει πιο κοινωνικό και θα κάνει νέους φίλους. Η προπόνηση πολύ συχνά θα γίνεται σε ζευγάρια οπότε θα αναγκαστεί να μάθει να συνεργάζεται με τους άλλους. 

  3. Βελτίωση φυσικής κατάστασης.  Περιορίζεται σημαντικά ο χρόνος που περνά το παιδί  μπροστά στην τηλεόραση ή στην οθόνη του  υπολογιστή και ο χρόνος αυτός αντικαθίσταται από σωματική δραστηριότητα. Γίνεται βίωμα στο παιδί σας να αποφεύγει τον καθιστικό τρόπο ζωής και για την υπόλοιπη ζωή του.

4. Μαθαίνει να θέτει και να επιτυγχάνει στόχους. Οι πολεμικές τέχνες βασίζονται στο σύστημα απόκτησης ζωνών διαφορετικών χρωμάτων  που δηλώνουν το βαθμό ικανότητας αυτού που την φοράει. Όταν το παιδί προσπαθεί να αποκτήσει την επόμενη χρωματιστή ζώνη, αποκτά πολύτιμα βιώματα για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων του.

  5. Αύξηση αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού.  Έρχεται με την επίτευξη των στόχων. Έτσι το επίπεδο αυτοπεποίθησης του παιδιού θα πάρει μια ώθηση με κάθε νέα κίνηση που κατακτά και κάθε νέα ζώνη που κερδίζει. 

  6. Εμφύσηση της αίσθησης του σεβασμού. Διδάσκεται σε οποιοδήποτε στιλ πολεμικών τεχνών και θα απαιτήσει από το παιδί να επιδείξει στον δάσκαλο του τον δέοντα σεβασμό. 

  7. Ενθάρρυνση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών . Είναι λάθος να σκεφτόμαστε ότι οι πολεμικές τέχνες ενθαρρύνουν τη βίαιη συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, τα παιδία ενθαρρύνονται στην ειρηνική επίλυση των διαφορών τους και να καταφεύγουν στην χρήση πολεμικών τεχνών μόνο ως μέσο αυτοάμυνας.


  8. Βελτίωση ακουστικής επεξεργασίας. Ένα παιδί προκειμένου να κάνει κτήμα του τις κινήσεις που διδάσκεται και να προχωρήσει στις επόμενες ζώνες, θα πρέπει να ασκήσει τις δεξιότητες ακουστικής επεξεργασίας.

  9. Ανάπτυξη της ομαδικότητας. Η ομαδική δουλειά, η εκμάθηση νέων πραγμάτων και η επίτευξη στόχων είναι ένα σημαντικό μάθημα ζωής για τα παιδιά. Η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες μπορεί να βοηθήσει το παιδί προς αυτήν την κατεύθυνση διότι τα περισσότερα πράγματα μέσα στη σχολή γίνονται με ομαδικό τρόπο.

10. Βελτίωση σε άλλους τομείς της ζωής . Τα οφέλη της κατάρτισης στις πολεμικές τέχνες δεν τελειώνουν στο γυμναστήριο. Η αύξηση της αυτοπεποίθησης, η καλή φυσική κατάσταση και οι αυξημένες ικανότητες συνεργασίας θα βοηθήσουν επίσης το παιδί στις ακαδημαϊκές και κοινωνικές πτυχές του σχολείου, να έχει βελτιωμένη συμπεριφορά στο σπίτι και εν γένει μια ομαλή πορεία προς την ενηλικίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου