Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Εγκαίνια του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου



Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου  από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο. 

Ακολούθησε ομιλία από τον Πρόεδρο του Δ.Δ. Γιαννιτσοχωρίου κ. Επαμεινώνδα Τριγάζη και ομιλία για τη σημασία του εν λόγω εγχειρήματος από τη δασκάλα του Δ. Σ. Γιαννιτσοχωρίου 
κ. Καραγγελή Κυριακή - Μαρία

Η ομιλία για την σημασία του εν λόγω εγχειρήματος είναι η ακόλουθη:







ΕΓΚΑΙΝΙΑ
 ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
 (ώρα 20:00)










Σεβασμιότατε
Αιδεσιμότατοι
κ.Πρόεδρε Δ.Δ. Γιαννιτσοχωρίου
κ. Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου
κυρία – κύριοι Αντιδήμαρχοι
κ. δημοτικοί σύμβουλοι
κ. Πρόεδροι Κοινοτήτων
κ. Τοπικοί σύμβουλοι
κ. Πρόεδροι τοπικών φορέων
Αγαπητοί προσκεκλημένοι

          Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας καλωσορίζω στο ΚΝΓ . Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω με μακροσκελείς λόγους αλλά να μιλήσω από καρδιάς για ένα εγχείρημα και ταυτόχρονα για ένα όνειρο ζωής.
         Για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι η Καραγγελή Κυριακή – Μαρία, Δασκάλα του Δ. Σ. Γιαννιτσοχωρίου τα τελευταία 6 χρόνια  και μόνιμη κάτοικος πλέον του χωριού. Η καταγωγή μου ειναι από την όμορφη Καλαμάτα.
          Παρόλο που συνάντησα αρκετές δυσκολίες προσαρμογής στο ξεκίνημά μου σέναν νέο τόπο,  τολμώ να πω πως η συναναστροφή μου  με τους ανθρώπους  της περιοχής με έκανε να αγαπήσω πολύ αυτόν τον τόπο και σε συνδυασμό με τον φυσικό πλούτο που έχει η Ηλειακή γη να είμαι σε θέση να δηλώνω υπερήφανα δικό σας παιδί.
          Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας παρουσιάσω το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο δεν αποτελεί μια παρόρμηση και έναν αφελή ενθουσιασμό αλλά μια σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση η οποία με τους σωστους χειρισμούς μπορεί να αποτελέσει μια πνευματική όαση στην περιοχή μας.

Πριν από όλα αξίζει να αναφερθεί πώς φτάσαμε στο συγκεκριμένο εγχείρημα.
Τα 10 χρονια που συμπληρώνω φέτος ως εκπαιδευτικός σε συνδυασμό με την πλήρη αφοσίωση μου σε αυτό το λειτούργημα μιας και αποτελεί για εμένα και  ένα αγαπημενο χόμπι με έχει γεμίσει ερωτηματικά και προβληματισμούς σχετικά με το εκπαιδευτικό μας συστημα, με το τι πρέπει να γνωριζει ένα παιδί και τι είναι αυτο που μπορεί να διαπλάσει μια ολοκληρωμένη αλλά κυριως ευτυχισμένη προσωπικότητα.
Ενα πρώτο και προφανές συμπέρασμα ειναι ότι οι γνωσεις που παρέχουμε εμεις οι εκπαιδευτικοί μέσα στους τέσσερις τοιχους ενός σχολείου δεν φτάνουν! Αν σκεφτούμε επίσης πως τα παιδιά στην επαρχία στερούνται και την πρόσβαση σε ευκαιρίες γνωσης και δεξιότητες , οι οποίες στα μεγάλα αστικά κέντρα θεωρούνται αυτονήτες, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.
Η συνεχής μελέτη των εκπαιδευτικών εξελίξεων μέσω επιστημονικών συνεδρίων αλλά και η έρευνα μου πάνω στην καινοτομία στην εκπαίδευση καθώς και η συγγραφή άρθρων με αυστηρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα σε τοπική εφημερίδα, ενίσχυσαν τον προβληματισμο μου και η παρέμβαση ήταν αναπόφευκτη.
Η θέση του χωριου μας , κοντα σε Κυπαρισσία και Ζαχάρω καθώς και η ύπαρξη του παρόντος χώρου για τη φιλοξενία διαφόρων δράσεων συνηγόρησαν και ενίσχυσαν την όρεξη για  δουλειά.

Το προηγούμενο σχολικό έτος στο Δ. Σ. Γιαννιτσοχωρίου προσπαθήσαμε με τους συναδέλφους μου  να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες για εξωστρέφεια καθώς και συμμετοχή σε δράσεις. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Είδαμε πως παρόλο που είμαστε ένα μικρό σχολείο δυναμικότητας 50 μαθητών καταφέραμε να έχουμε 2 τμήματα σχολών γονέων με 20 γονείς που επιμορφώθηκαν πάνω σε θέματα σύγχρονης οικογένειας  με διάρκεια 50 ωρες     και  τμήμα διατροφής και αθλητισμού με διάρκεια 25 ωρες. Οι εντυπώσεις των εκπαιδευτών μας είναι πως είμαστε ένα από τα πιο δραστήρια σχολεία και διατίθενται να μας στηρίξουν σε κάθε μας προσπάθεια. Επιπρόσθετα, τόσο η συμμετοχή της τάξης μου αλλά και του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας σε διάφορους διαγωνισμούς , σε φεστιβάλ χορού, και σε ποικίλες καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις όπως της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης  Lets do it Greece καθώς  και η συμμετοχή μας στη δράση  Μεσόγειος sos και διάφορες άλλες  μας έπεισαν ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Μοναδική προϋπόθεση σε όλα είναι η σωστή οργάνωση και η ομαδικότητα!

Όπως αντιλαμβάνεστε διανύοντας μια πολύ γεμάτη και δημιουργική χρονιά δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε και το καλύτερο για το σύνολο των κατοίκων του χωριού λειτουργώντας και δρώντας  ως κοινωνικό σχολείο.Δυστυχώς τα Αναλυτικά μας προγράμμματα παρόλη τη μέριμνα προς αυτήν την κατεύθυνση μας δεσμέυουν έχοντας  συγκεκριμένες ωρες για καινοτόμες δράσεις.

Έχοντας ως κινητήριο δύναμη και πνευματικά εφόδια την εμπειρία και τις γνώσεις οδηγηθήκαμε στη συγκεκριμένη πρόταση.

 Αρχικά απευθύνθηκα στα μέλη του δραστήριου και πρόθυμου  πολιτιστικού συλλόγου Γιαννιτσοχωρίου και με χαρά είδαμε πως δέχτηκαν  τις προτάσεις μας  και συμφώνησαν  να συνδράμουν  με όποιον τρόπο μπορούν. Να τονίσω πως θα ήταν ιδιαίτερη τιμή μας να έχουμε συνδιοργανωτή σε όλες τις πολιτιστικές μας δράσεις τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας!  Έπειτα,  με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τριγάζη, προέδρου του χωριού μας, προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα που  ήταν η πρόσκληση των εθελοντών μας. Με απόλυτη χαρά διαπιστώσαμε πως η ανταπόκριση και η όρεξη για προσφορά ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη  μια μεγάλη  ομάδα  εθελοντων που διατίθενται να προσφέρουν εντελως δωρεαν τις γνώσεις τους για τη στήριξη του έργου αυτου.
Μέχρι αυτήν τη στιγμη και σε διάστημα ενός μήνα έχουν δημιουργηθεί τμήματα δράσεων με άκρως εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα τα οποία είναι τα ακόλουθα:

        Τμημα εκμαθησης κιθάρας και ιστορίας της Μουσικής

        τμημα εκμάθησης μπουζουκιού


        Κοινωνικό φιλολογικό φροντιστήριο, το οποίο θα  έχει ως βασική αποστολή να προετοιμάζει μαθητές της τελευταίας τάξης του Δημοτικού για τα φιλολογικά μαθήματα της Α΄Γυμνασίου και κυρίως τα Αρχαία Ελληνικά στα οποία έχει διαπιστωθεί πως οι μαθητές αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία


        Βιωματικό Ψυχολογικό Εργαστηρι, το οποίο θα αναλάβει η καλή μου  φίλη και ψυχολόγος Ολιβέρα Μιχαΐλοβιτς - Τζανέτου

        Θεατρικο Εργαστήρι και μαθήματα Θεάτρου, με τον αγαπημένο φίλο και συντοπίτη, κ. Βασίλη Φλώρο και θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας Θεατρικής Ομάδας στο Γιαννιτσοχώρι. Για το συγκεκριμένο σκοπό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια με τη συμμετοχή μας.


Όμαδες εκμάθησης σκακι ,  σε συνεργασία με τη σκακιστική Ακαδημία Πύργου και τον κ. Μιχάλη Σιγούρο ο οποίος είναι
Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου
Μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου και
Διαιτητής Α κατηγορίας
Να τονίσω πως ήδη έχει επισκεφτεί το σχολείο μας και έχει παρουσιάσει αυτο το εξαιρετικά πνευματικό άθλημα στους μαθητές όλων των τάξεων.

        Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, το τμήμα υαλογραφίας( ζωγραφικής σε γυαλί)  το οποίο θα εμπλουτιστεί με διάφορες άλλες δραστηριότητες με απώτερο στόχο να καλλιεργηθεί σε όλους μας η έμφυτη δημιουργικότητα.

        Ένα ακόμη από τα προγράμματά μας θα είναι το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής  και το  Τμήμα Μαθηματικών. Το μεν πρωτο έχει ως βασικό σκοπό να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη παραγωγή γραπτού λόγου

 και το δευτερο  , σε συνεργασία με το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας θα προετοιμάζει μαθητές του Δημοτικού,  με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά,  με σκοπό να μπορούν να λάβουν μέρος σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς αλλά κυρίως να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα Μαθηματικά τα οποία έχω την αίσθηση πως τα φοβίζουν!

         Τμήμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων από τον προπονητή του Α. Γ. Σ.  κυπαρισσίας κ. Δικαίο Παναγιώτη και τον συνεργάτη του κ. Δημήτρη Παπαευθυμίου με σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε μία πρώτη  επαφή με το άθλημα να κατανοήσουν τα οφέλη που τους προσφέρει  και να το αγαπήσουν. Σε αυτό το σημείο θέλω  να ευχαριστήσω πολύ και τον Πρόεδρο του ΑΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Κυπαρισσίας κ. Αλεξόπουλο Παναγιώτη.

Να υπογγραμίσουμε πως μέσα στις βασικές  προτεραιότητες μας είναι η δημιουργία μιας πλούσιας και ενημερωμένης δανειστικής βιβλιοθήκης η οποία θα έχει κυρίως 

 βιβλία λογοτεχνικά
 εγκυκλοπαίδειες
αλλα και σχολικά βοήθήματα όλων των τάξεων από Α’ Δημοτικου εως Γ΄Λυκείου 

με σκοπό,  αρχικά, να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών του χωριού μας. Για να γίνει αυτο πραγματικότητα καλώ όσους μπορούν να δωρίσουν βιβλία για τη βιβλιοθήκη μας να απευθύνονται στο γραφείο μας. Βέβαια, για να δημιουργηθεί μια ενημερωμένη και πλήρης βιβλιοθήκη θα απευθυνθούμε και σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Από τη μεριά μου έχω σκοπό να κάνω δωρεά έναν αρκετά μεγάλο αριθμό βιβλίων από την προσωπική μου βιβλιοθήκη.

Μια εξίσου σημαντική δράση που θέλουμε να εντάξουμε στα πραγράμματά μας ειναι  και   η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών .Τις εκδρομες αυτές  έχει αναλάβει να προγραμματίζει και να διοργανώνει η Μπία Στρίγκα  με βασικό  στόχο αρχικα να γνωρισουμε όλοι μας  και να αγαπήσουμε τις ομορφιές του  τόπου μας  γιατί η επαρχία έχει απίστευτες δυνατότητες τις οποίες οφείλουμε να γνωρίσουμε και να  αναδείξουμε.


Όλο το εγχείρημα που παρουσιαζεται απόψε  στηρίζεται σε 2 θεμελιώδεις αρχες: Την αρχή του εθελοντισμού και της προσφορας στον συνάνθρωπο και κυρίως σε εποχές που οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Αξίζει να τονίσω στο σημείο αυτό  πως  δεν προβάλλομαι ως σωτήρας ουτε είναι σκοπός μου η αυτοπροβολή, ξέρω ότι είμαι άνθρωπος με πολλά τρωτά σημεία και ως εκπαιδευτικός σιγουρα έχω κάνει πολλά λάθη. Θέλω να πιστεύω όμως πως ε'ιμαι από τους ανθρώπους που μαθαίνουν από τα λάθη τους και σιγά σιγά βελτιώνονται. Επομένως δεν ζητώ να αγκαλιάσετε και να αποδεχθείτε εμένα αλλά θα ήθελα με όλη μου τη δύναμη να αγκαλιάσετε το παρόν εγχείρημα και να το δείτε σαν προκλιση και σαν ευκαιρία για πνευματική ανάταση όλων μας.

Θεωρώ πως η  παθογένεια της επαρχίας αλλά και της Ελληνικής φυλής ευρύτερα  κρύβεται στην νοοτροπία μας. Είναι επιτέλους καιρος, μιας και διάγουμε δεινές για τη χώρα μας καταστάσεις να στηριχθούμε περισσότερο  ο ένας στον άλλο. Οπως ελεγε η Helen Keller μονοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσα  λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Και να θυμόμαστε πως ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά  ένα όνειρο, ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με τους άλλους γίνεται  πραγματικότητα.

Τι πρέπει λοιπόν  να κάνουμε;

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες ανάπλασης της περιοχής μας γιατί αυτές θα μας εξασφαλίσουν την πρόοδο και την ευημερία.Επίσης πιστεύω ακράδαντα πως η γνώση δεν είναι σιγουρο πως θα μας εξασφαλίσει την επιτυχία, είναι αυτή όμως που θα μας εξασφαλίσει την ευτυχία. Και ο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα.

Το όραμά μας είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης επιστημόνων και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Αυτό θα επιχειρηθεί αρχικά  μέσω των σεμιναριών και των βιβλιοπαρουσι;aσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο μας   με απώτερο στόχο την πνευματική ανάταση του τόπου μας και την αναδειξη της παλαιάς της αίγλης. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε την τυχη να ζούμε  στην Ολυμπιακή γη.

Πρέπει να εκτιμήσουμε περισσότερο την επαρχία και να είμαστε ευγνώμονες που μπορούμε να ξυπνάμε με το κελάηδημα των πουλιών, τον ήχο της θάλασσας , το θρόισμα των φύλλων και να βιώνουμε την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών σε όλο τους το μεγαλείο.

Το ΚΝΓ είναι για μένα το σύνολο των σκέψεων , των γνώσεων και των ιδανικών από τη σκοπιά  μιας εκπαιδευτικού. Είναι το όνειρο ζωής και το ιδανικό που μπορεί  να ζήσει κάποιος . Νίωθω πολύ ευγνώμων  που έχω την τύχη να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα, και όπως πολύ σωστά λέγεται, αν κάνει κάποιος  το χόμπι του επάγγελμα δε θα χρειαστεί να δουλέψει ποτέ! Δεν έχω  νιώσει ούτε στιγμή  αυτά τα 10 χρόνια πως το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που υπερήφανα υπηρετώ είναι για μένα ένα κοπιαστικό επάγγελμα! Αντίθετα, θεωρώ πως αποτελεί για μένα ένα δώρο και μια ευλογία που κατάφερε να με βελτιώσει ως άνθρωπο και να ξυπνήσει μέσα μου όλα τα θετικά μου συναισθήματα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη συναναστροφή με τα μικρά παιδια!

Έχουν επισκεφτεί το Γιαννιτσοχώρι αλλά και την ευρύτερη περιοχή άτομα από όλη την Ελλάδα. Ο απόηχος της επισκεψής τους είναι πάντοτε ο ίδιος!
Πανέμορφο μέρος , με μαγικές αμμουδιές και πολύ  φιλόξενους ανθρώπους αλλα πώς μπορεί να ζήσει εδώ κάποιος το Χειμώνα; Δεν έχει τίποτα να κάνετε!
Η απαντησή μου πάντοτε η ίδια. Όχι, εδώ μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Όποιος έχει τη διάθεση είμαι σίγουρη πως θα βρει τον τρόπο και  χρησιμοποιώντας τα λόγια ενός συναδέλφου... ότι δεν έχουμε στην επαρχία , μπορούμε απλά να το φτάξουμε! Το ΚΝΓ  είναι η απόδειξη πως η επαρχία αν θέλει  μπορεί να κάνει τα πάντα και μάλιστα στις βέλτιστες συνθήκες!
Ερχόμενη σε επαφή με αρκετό κόσμο τους τελευταίους μήνες η αίσθηση αλλά και τα μηνύματα που πήρα ήταν πολύ θετικά! Δεν κρύβω βέβαια τη χαρά μου για τη δήλωση συμμετοχής στις δράσεις μας  80 ατόμων μόνο από το χωριό μας!  Το Γιαννιτσοχώρι ως τελευταίο χωριό του νομόυ Ηλείας έχει το βασικό προνόμιο να συνορεύει και να βρίσκεται σε οπτική επαφή με την Κυπαρισσία.
Ως εκπαιδευτικός καλώ αρχικά τους συναδέλφους όλων των βαθμίδων  να λάβουν μέρος σε όλες τις προσπάθειες διάχυσης της γνώσης αλλά και της διαρκούς επιμόρφωσης των ενηλίκων μέσω διαφόρων  σεμιναρών και Βιβλιοπαρουσιάσεων που θα λάβουν χώρα στο Κέντρο μας από αυτό το καλοκαίρι και για τις οποίες θα ενημερώνεστε σχετικά.

Τι περιμένουμε ;
Αυτό  που θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων του Δ.Σ. Γιαννιτσοχωρίου , τον Συλλογο γονέων και Κηδεμόνων , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιαννιτσοχωρίου, τον Πρόεδρο του Δ. Δ. Γιαννιτσοχωρίου  καθώς και με κάθε Γιαννιτσοχωρίτη και Γιαννιτσοχωρίτισσα να κάνουμε το χωριό μας πιο ζωντανό , γεμάτο δράσεις και νέα ερεθίσματα. Είμαι βέβαιη πως  Άν σταματήσουμε να μιλάμε ο ένας ΓΙΑ τον άλλο και αρχίσουμε να μιλάμε ο ένας ΣΤΟΝ άλλο τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά γιατί πρέπει να θυμόμαστε πως αν θέλουμε να πάμε γρήγορα πάμε μόνοι μας, αν θέλουμε να πάμε μακριά πάμε με τους άλλους!
Κι αν το παρόν που ζούμε δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε, οφείλουμε να χαρίσουμε στα παιδιά μας το μέλλον που ονειρεύονται!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω Πρώτα απ’όλους τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας  κ.κ. Χρυσόστομο  που μας έδωσε την ευλογία  του για ένα λαμπρό ξεκίνημα στις δράσεις μας

Να ευχαριστήσω επίσης τον πρόεδρο του χωριού μας κ. Τριγάζη που παραχώρησε την αίθουσα και τους χώρους αυτου Κτιρίου και μας στηρίζει σε όλες μας τις δράσεις,  τον κ. Γκόγκα που φρόντισε τον ήχο, και την αδερφούλα μου Αναστασία Καραγγελή που ανέλαβε να παρουσιάσει την σημερινή εκδήλωση.

Ακόμη, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω έναν – έναν τους εθελοντες εκπαιδευτές μας  γιατί αυτοί είναι οι στηλοβάτες του όλου εγχειρήματος! Σέβομαι το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς  δεν ήθελαν να αναφέρω απόψε τα ονοματά τους μιας και η αξία της προσφοράς έγκειται στην ανωνυμία! Παρόλα αυτα θα τους γνωρίσετε μέσω των δράσεων μας και θα γίνουμε όλοι μαζί μια υπέροχη ομάδα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να δηλώσω ιδαίτερα συγκινημένη για τη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στις προτάσεις μου!

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το Πολιτιστικό Σύλλογο Γιαννιτσοχωρίου υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκδήλωση, καθώς και τους γονείς, τα παιδιά και όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν ώστε να οργανωθεί και να συντονιστεί η αποψινή εκδήλωση

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου που με πολλή αγάπη μου έμαθαν από μικρή ηλικία την αξία που έχει να μπορεί κάποιος να προσφέρει απλόχερα τα ψυχικά του αποθέματα  και να βοηθά τους συνανθρώπους του χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.


Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την προσοχή σας και εύχομαι ένα υπέροχο και δημιουργικό καλοκαίρι με υγεία , ευτυχία και νέες  γνώσεις!
 Να είστε πάντα καλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου