Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

1η Συνάντηση Εθελοντών - Εκπαιδευτών

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των εθελοντών - εκπαιδευτών
 του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου
 με σκοπό να γίνει ο σχεδιασμός και ο πραγραμματισμός των δράσεών μας!




Εθελοντισμός, μια πράξη ανθρωπιάς

Σε μια δύσκολη εποχή που κυριαρχεί ο εγωισμός και το ατομικό συμφέρον, κάποιοι κρατούν ακόμα αναμμένη την φλόγα της αγάπης. Με πνεύμα συνεχούς και ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο, στην πατρίδα, στη φύση και το περιβάλλον, ο εθελοντής δρα είτε ατομικά, είτε διαμέσου οργανώσεων κι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ο εθελοντισμός είναι μια εμπνευσμένη πράξη κατά την οποία ο εθελοντής ενσυνείδητα, με ελεύθερη βούληση και πλήρη ανιδιοτέλεια, θέτει τις υπηρεσίες του εις όφελος του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα.

Μέσω της εθελοντικής δράσης ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, διευθετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διάφορα κοινωνικά ζητήματα, αυξάνεται η ενεργητική συμμετοχή των ανθρώπων, ενισχύεται η ανάπτυξη επικοινωνιακών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων αλλά και η ανάπτυξη νέων ικανοτήτων.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, την αναζήτηση κοινωνικής αναγνώρισης και προβολής, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Στηρίζουμε τον εθελοντισμό γιατί 
 αποτελεί στάση ζωής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου